Angular extension to an existing Victorian property in a protected coastline

UX Architects worked closely with heritage officers and Natural England to deliver a contemporary angular kitchen extension and renovation to an existing property within the Purbeck Ridge SSSI (Site of Special Scientific Interest). The geometric folding metal and glazed roof provides an exciting roof form which frames views across Swanage Bay. The buff facing brickwork was carefully chosen to reflect the exisiting stone features whilst creating a strong contrast to the existing rendered building. The cantilevered terrace and viewing platform provide cliff stability to the protected geological features within the SSSI.


More from the Journal
  • Refurbishment works completed

    Situated in the historic Old Town area of Poole Quay, UX Architects obtained full planning and listed building consent for ...
  • Church Concept Design

    UX Architects have designed a church concept design based in Smyrna, USA. Bright colours and dramatic edges feature in the ...
  • UX Designs Tower Concept

    Turning dreams into reality, the concept for the tower was born from a fallen fir cone. The tower provides sanctuary ...
UX Architects © 2022. All Rights Reserved | Privacy Policy | Website Design Dorset - Good Design Works